Actualizarea site-urilor web are drept scop prezentarea imaginii cat mai recente a companiei, a produselor si serviciilor oferite, un site neactualizat avand un impact negativ asupra clientilor si potentialilor clienti ai dumneavoastra, precum si o "depunctare" din partea motoarelor de cautare.
    Activitatea de actualizare site-uri, dupa furnizarea materialului ce trebuie modificat, se realizeaza in cel mult 48 de ore de la primirea acestuia, include prelucrarea textului, a imaginilor, crearea de noi pagini noi pentru site, alte modificari.

    Un studiu recent a demonstrat ca 80% dintre useri scaneaza paginile web si doar 15% le citesc cuvant cu cuvant. Paginile web trebuie sa contina deci un text usor de citit, folosind cateva tehnici:
- Cuvinte cheie evidentiate (link-urile sunt o forma de evidentiere, variatiile de fonturi, de marimi, culoarea textului etc.);
- O singura idee pe paragraf (utilizatorii nu vor prinde celelalte idei daca nu sunt atrasi de primele cuvinte din paragraf);
- Textul se construieste incepand cu informatia cea mai importanta si continutul trebuie sa fie succint.

    Actualizarea informatiilor site-ului web presupune:
- verificarea functionalitatii site-ului si a link-urilor interne si externe din cadrul acestuia
- verificarea si modificarea continutului in limbi diferite, prin parteneriatele cu firme de traduceri specializate
- adaugarea de continut nou (text, documente atasate, imagine, video, flash);
- prelucrarea imaginilor si a textului, precum si a surselor multimedia;
- modificarea design-ului site-ului in functie de noile necesitati.

    Un site de prezentare este indexat de regula intre 3 si 14 zile, site-urile ce isi schimba rapid continutul avand o rata de accesare crescuta, fapt ce poate fi intalnit la site-urile de stiri. Sectiunile de "Stiri" si "Articole" sunt extrem de importante, folosirea acestora putand influenta pozitiv pozitionarea site-ului in mototarele de cautare, la cautarea anumitor cuvinte cheie.

    Actualizarea informatiilor atrage cu sine o incredere sporita in viabilitatea produselor si serviciilor oferite de catre compania dumneavoastra. Din punct de vedere al motoarelor de cautare, acestea agreaza website-urile ce isi modifica permanent informatia prezentata, plasandu-l in cautari inaintea site-urilor ce nu isi schimba sau isi refac rar continutul. Modificarile in etichetele meta si in titluri sunt recomandate sa se efectueze mai rar, iar schimbarile la nivelul link-urilor nu sunt indicate decat in cazuri speciale.